İçeriğe geç

Monogami Ne Demek

Monogami kavramı nedir?

Monogami/tek eşli evlilik: Adından da anlaşılacağı üzere tek eşle yapılan evliliktir.

Monogram insan ne demek?

Monogramlar, bir kişinin adını temsil eden harflerdir. Farklı yöntemler ve malzemeler kullanılarak yapılabilirler, ancak bunu yapmanın en yaygın yolu onları çantalara işlemektir.

Seri monogamist ne demek?

Basitçe söylemek gerekirse, seri tek eşlilik – aynı anda romantik/cinsel bir partnere sahip olmak.20 Şubat 2023Seri tek eşlilik, basitçe söylemek gerekirse – aynı anda romantik/cinsel bir partnere sahip olmak.

Seri tek eşlilik nedir?

klasik tek eşlilik, “bakire olarak evlenen, hayatları boyunca birbirlerini cinsel olarak dışlayan ve eşlerinin ölümünden sonra bekar kalan kişiler arasındaki tek ilişki” seri tek eşlilik, aynı anda yalnızca bir kişiyle evlilik, çok eşlilik veya iki eşliliğin aksine. klasik tek eşlilik, “bakire seri tek eşlilik, “eş olarak evlenen, hayatları boyunca birbirlerini cinsel olarak dışlayan ve eşlerinin ölümünden sonra bekar kalan kişiler arasındaki tek ilişki”, aynı anda yalnızca bir kişiyle evlilik, çok eşlilik veya iki eşliliğin aksine.

Monogamik ilişki nedir?

Monogami veya tek eşlilik, bir kişinin hayatı boyunca veya belirli bir süre boyunca tek eşli olması durumudur. Bu terim hayvanlar için de kullanılır.

Kadının ölen kocası kardeşiyle evlenmesine ne denir?

Levirate, dul bir kadının veya nadir durumlarda ölen kocasının kardeşiyle evlenmesi gerektiğini belirten gelenek veya yasa. Terim, “Levirate” anlamına gelen Latince levir kelimesinden gelir; dul bir kadının veya nadir durumlarda ölen kocasının kardeşiyle evlenmesi gerektiğini belirten gelenek veya yasa. Terim, “kocanın kardeşi” anlamına gelen Latince levir kelimesinden gelir.

Monogram kişilik nedir?

Bir monogram, iki veya daha fazla iç içe geçmiş harfin akıllıca stilize edilmesiyle oluşturulur. En yaygın ve belki de tek olanı, bir kişinin adının baş harfleridir. Genellikle bir bireyi temsil etmek ve genellikle kişisel mülkü işaretlemek için kullanılır.16 Kasım 2016Bir monogram, iki veya daha fazla iç içe geçmiş harfin akıllıca stilize edilmesiyle oluşturulur. En yaygın ve belki de tek olanı, bir kişinin adının baş harfleridir. Genellikle bir bireyi temsil etmek ve genellikle kişisel mülkü işaretlemek için kullanılır.

Monogram anlamı ne demektir?

Monogram, bir veya daha fazla harfin veya diğer yazı tiplerinin üst üste veya yan yana birleştirilerek tek bir sembol oluşturduğu bir nakıştır. Monogramlar genellikle tanınabilir bir sembol veya logo oluşturmak için bir bireyin veya şirketin baş harflerinin birleştirilmesiyle oluşturulur.

Monogram giyinmek ne demek?

Monokromatik olmanın yalnızca siyah ve beyaz (ve bazen gri) giymek anlamına geldiğine dair yaygın bir yanlış anlama vardır. Aslında, monokromatik bir giyim tarzı, renkten bağımsız olarak tek bir rengin farklı tonlarını kullanabileceğiniz anlamına gelir. Kelimenin anlamına bakarsak; mono bir, krom ise renk anlamına gelir.

Tek eşli insana ne denir?

Makalenin özeti şöyledir: Tek eşlilik, erkek ve kadının doğasına aykırıdır, tek eşlilik insan icadıdır ve tarih boyunca tek eşlilik günlük hayatta hiç var olmamıştır.

Monogamish ne demek?

“Monogamish” adlı belgesel, evlilik kurumuyla taçlandırılan tek eşliliğe odaklanıyor.

Çok eşli ilişki ne demek?

Çok eşlilik veya poligami, bir kişinin aynı anda birden fazla kişiyle evli veya ilişki içinde olması durumudur. Terim polijini, poliandri, eşcinsel poligami ve grup evliliğini içermesine rağmen, yaygınlığı nedeniyle sıklıkla polijini eş anlamlısı olarak kullanılır.

Poly ilişki ne demek?

Çok eşlilik, monogami veya tek eşliliğin tam tersi olan, kişilerin birden fazla sevgilisi olabileceği ve ilişkiye dahil olan herkesin bu durumun farkında olduğu ve onayladığı bir ilişki türüdür.

Monogami tipi evlilik ne demek?

Monogami olarak da adlandırılan tek eşlilik, bir kişinin yaşamı boyunca veya belirli bir süre boyunca yalnızca bir eşle birlikte olması durumudur.

Çoklu ilişkiye ne denir?

Çok eşlilik, en geniş anlamıyla, birden fazla sevgi, aşk, cinsellik ve duygusal ilişkinin bulunduğu, açıklığa dayalı ilişkileri ve bu ilişkilerin içerdiği çeşitli ilişki tiplerini ifade eden bir anlam birleşimidir.

Eşi ölen bir erkeğin baldızı ile evlenmesine ne ad verilir?

Karısı ölen bir adam ergenlik çağındaki baldızıyla evlendiğinde buna sororat denir. Sororat, çocuklara en iyi anne olabilecek kişinin çocukların teyzesi olduğu fikrine dayanır ve amacı kız çocuk doğuran ve dünyaya getiren aileler arasındaki akrabalık ilişkisinin devamını sağlamaktır.

Endogamik evlilik nedir?

Endogami (Endogami) Endogami, kişinin kendi grubu içinden biriyle evlenmesini öngören gelenek.3 Eylül 2024Endogami (Endogami) Endogami, kişinin kendi grubu içinden biriyle evlenmesini öngören gelenek.

Egzogami nedir sosyolojide?

Kişinin kendi grubu içinde zorla evlendirilmesine endogami denir. Ekzogami genellikle etnik köken, din veya sınıftan ziyade akrabalık temelinde tanımlanır. Soyun yalnızca babadan (patriyarka) veya anneden (matriyarka) geçtiğine inanan gruplar arasında daha yaygındır.09/16/2024Kişinin kendi grubu içinde zorla evlendirilmesine endogami denir. Ekzogami genellikle etnik köken, din veya sınıftan ziyade akrabalık temelinde tanımlanır. Soyun yalnızca babadan (patriyarka) veya anneden (matriyarka) geçtiğine inanan gruplar arasında daha yaygındır.

Poligami anlayışı nedir?

Çok eşlilik, aynı cinsten birden fazla kişinin evlilikte yer aldığı bir evlilik biçimidir. Tüm dünyada, özellikle Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika’da görülür. Çok eşlilik; birçok sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve dini yönü olan multidisipliner bir konudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort