İçeriğe geç

Çekme Belgesinin Süresi Ne Kadardır

Çekme belgesi nasıl kaldırılır 2024?

Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Çekme senedinin kaldırılabilmesi için aracın öncelikle muayeneden geçmesi gerekir. Muayene merkezinden araç kimlik raporunu aldıktan sonra noterden kalıcı lisans başvurusunda bulunabilirsiniz.

Çekme belgesi ücreti 2024 ne kadar?

2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir. Başvuru yaptığınız yere göre ücret değişiklik gösterebilir.

Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur 2024?

Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum sürücü belgesi sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.

Çekme belgeli araç geri trafiğe nasıl çıkarılır?

Burada da noterden alınan plaka basım belgesi ile Şoförler ve Otomobil Odası tarafından plaka düzenlenir. Noterlik işlemi sonrasında kayıt otomatik olarak vergi dairesi sistemine aktarıldığı için ek bir başvuruya gerek kalmaz. Tüm işlemlerden sonra çekme belgesi araçtan çıkarılır ve araç kullanıma hazır hale gelir.

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarma masrafı ne kadar?

Araç muayene ücreti; 500 TL ortalama çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlar için 258,42 TL, çekme belgeli araçlar, çekme belgeli binek otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlar için 507,40 TL, çekme belgeli otobüs, çekme belgeli kamyon gibi araçlar için 685,58 TL’dir. Noter ücreti ise ortalama 390 TL’dir.

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekici belgesine sahip araçlarda muayene ücretinin artırılmasıyla birlikte traktör, motosiklet ve mopedlerde muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı araçlar, arazi araçları, römork ve yarı römorklarda muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tankerlerde muayene ücreti 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.

Çekme belgeli araç muayeneye nasıl gider 2024?

Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkarılabilir. Araç için trafik izni alındıktan sonra araç muayeneye getirilebilir.

Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?

Çekme belgesi olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme belgesi olan araçlar vergi ve cezalar açısından borç doğurmaz. Ancak araç çekme belgesinden önce muayene edilmediği için muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.

Çekme belgeli araç kullanmanın cezası ne kadar?

Çekme belgesi olan bir araç yola çıkarılırsa, araç sahibi para cezası beklemek zorundadır. 2023’teki mevcut para cezası miktarlarına göre, çekme belgesi olan bir aracı yola çıkarmanın cezası 4.064 TL’dir.

Çekme belgeli araç aldım ne yapmalıyım?

Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Aracı yola çıkarmak için ayrıca aracı yola çıkarma ücretini, cari yıla ait çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.

Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?

TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için tıklayın. Web sitesine ek olarak, haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı çağrı merkezimizden araç muayene randevusu alabilirsiniz.

Çekme belgeli araç sigortasız muayene olur mu?

Araçta hiçbir kusur olmasa bile araç sahibinin talebi üzerine çekme belgesi düzenlenebilir. Çekme belgesi, aracın sadece belirli süreler kullanılmadığını belirten bir kelimedir. Bu sürelerde araç için herhangi bir yol vergisi (MTV) ödenmez. Ayrıca muayenesinin yapılması da gerekmez.

Çekme belgesi ne kadar tutar 2024?

Araç trafikten çekilmeye uygunsa, daha önce trafik şubeleri aracılığıyla yapılabilen işlemler artık noter aracılığıyla da yapılabiliyor. Bunun için sadece 2024 yılında aracın çekilmesi için noter ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu tutar yaklaşık 180 TL.

Çekme belgeli araç alırken nelere dikkat edilmeli?

Ancak, çekme sertifikalı bir araç satın almadan önce, aracın geçmişi, hasar durumu ve onarım kalitesi hakkında detaylı araştırma yapmak önemlidir. Ayrıca, bu tür araçların gelecekteki yeniden satış değeri ve sigortası/sigortası da dikkate alınmalıdır.

Muayenesi olmayan araç çekme belgesi nasıl alınır?

Geçmişte araç çekme belgesi almak için trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmak ve borçsuz durum belgesi sunmak yeterli oluyordu. Ancak bazı düzenlemeler kapsamında artık araç tescil numarasıyla borçlar ödendikten sonra noterden çekme belgesi almak mümkün hale geldi.

Çekme belgesi nasıl iptal edilir?

Araç sahibi notere gitmeden önce yanında son muayeneden sonra elinde bulunan araç tescil belgesini, araç sahibinin kimlik fotokopisini ve araç artık yola çıktığı için trafik sigorta poliçesini bulundurabilir ve noter aracılığıyla çekme senedini iptal ettirebilir.

Çekme belgeye düşürme nasıl yapılır?

Ve trafiğe çıkmak yasaktır. Yolda sürülmesi yasak olan bir çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik idaresine başvuruda bulunmalı ve Ek 33/A belgesini almalısınız. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca yolda sürülmesine izin verilir ve bu süre içinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.

Çekme belgeli araç aldım ne yapmalıyım?

Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Aracı yola çıkarmak için ayrıca aracı yola çıkarma ücretini, cari yıla ait çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.

Çekme belgeli aracın devri nasıl alınır?

Çekme belgesi olan araçların satışı sadece noter aracılığıyla yapılabilir. Araç notere satıldıktan sonra trafik şubesinden tescil belgeleri alınır. Son olarak araç muayene edilir ve araç satışı tamamlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort